onsdag 23. april 2008

Sound of Light



Dette er plateomslaget til Last Comes Firsts første album. Nemlig Sound of Light. Du har ikke hørt om dem? Nei, det er ikke så rart. Last Comes First er nemlig en (nesten) lokal gruppe fra Oklahoma i USA. Grunnen til at jeg kjenner til dem er at gitaristen var en av mine beste venner når jeg bodde i USA. Men det kommer mer info om dem lenger nede.

Last Comes First ble stiftet av Preston Jobe (PJ) i starten av 2005. Det var en vennegjeng som fant ut at de skulle spille sammen. Alle hadde de spilt i andre band før (bortset fra Brenton) og de fant ut at de ville satse på musikken. Bandet består av: Brenton (Vokal), PJ(Gitar), Micah(Trommer), og Gabe (Bass). I 2006 deltok de i Battle of the Bands i USA, som kan samenlignes med den norske UKM for band. De gikk videre fra region, til stat, til nasjonal kvote hvor de endte opp på en god 8'nde plass. Med den støtten de fikk fra premiepengene og fra fans (nå over hele USA) bestemte de seg for å gi ut en plate, Sound Of Light ble til.

Sound of Light er et album som reflekterer musikktypen til Last Comes First. De spiller indie, rock og alternativ rock og alle sangene på platen faller innendor en av disse kategoriene. Låtene reflektere budskap som bandet vil fremme for verden. Man kan også trekke sammenheng mellom lyrikken og kristendommen. De fleste av bandmedlemmene kommer fra kristne familier (alle bortsett fra Gabe) og Gabe har selv valgt å bli kristen. De henter en del inspiration fra band som TFK og 7th Day Slumber, som begge er kristne band som spiller rock/indie.

Koveret på platen er en konsertsal og i bakgrunn kan man skimte noe som kan minne om hvite vinger. Dette reflekterer det kristne budskapet som Last Comes First vil fremheve med musikken sin. Konsertsalen symboliserer bandet, musikken og artistene, mens vingene symboliserer engler, jesus og kristendommen.

Ingen kommentarer: